Розпочати розмову

Правила Безпечної оплати замовлень на Shafa.ua - Аріхв

 

Дані Правила Безпечної оплати замовлень на Shafa.ua (далі - Правила) встановлюють як користуватися продавцю і покупцю способом оплати Безпечна оплата на Shafa.ua.

(редакція від 18.10.2021 року)

На Shafa.ua операції з переказу коштів від покупців-фізичних осіб за допомогою способу оплати «Безпечна оплата» виконуються одним із наступних фінансових партнерів:

- АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "ТАСКОМБАНК", код ЄДРПОУ 09806443, банківська ліцензія, що видана Національним банком України за №84 від 25 жовтня 2011 року на право надання  банківських послуг, місцезнаходження 01032, м. Київ, 

вул. С. Петлюри, 30. Послуга надається згідно умов Правил приймання і обробки запитів користувачів для здійснення переказу коштів в національній валюті між фізичними особами із використанням електронних платіжних засобів «Переказ з картки на картку», ознайомитись з якою покупець має можливість за посиланням "Переказ з картки на картку";

- АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК», код ЄДРПОУ 14282829, банківська ліцензія, що видана Національним банком України за №8 від 06 жовтня 2011 року на право надання банківських послуг, місцезнаходження 04070, м. Київ, вул. Андріївська, 4. Послуга надається згідно умов Публічної пропозиції ПАТ «ПУМБ» на укладення Договору про надання послуги «Перекази Card-to-Card», ознайомитись з якою покупець має можливість за посиланням https://fuib-prod.payhub.com.ua/iframes/Public_offer_P2P_2017.pdf

Що таке Безпечна оплата для покупця?

Спосіб оплати, при якому після натискання кнопки "Оплатити" і успішного проходження верифікації платежу, грошові кошти, сплачені покупцем за товар, резервуються на транзитному рахунку банку-партнера до моменту, коли покупець не забере своє замовлення у відділенні поштового оператора/логістичного партнера (Нової Пошти, Укрпошти або Meest), залежно від того який поштовий оператор був вказаний у замовленні. Після того як покупець забере замовлений на Шафі товар, грошові кошти, сплачені покупцем, будуть перераховані на картковий рахунок продавця, реквізити платіжної картки якого вказані в Обліковому записі на Шафі. Зазвичай це відбувається протягом 24 годин, проте у виняткових випадках може тривати до 7 банківських днів.

Банк-партнер і платіжний провайдер гарантують збереження ваших грошових коштів і даних. Вибираючи Безпечну оплату при замовленні, вам не доведеться платити за накладений платіж.

Як це працює?

Ви оплачуєте замовлення платіжною карткою на Шафі. Грошові кошти резервуються на транзитному рахунку банку-партнера, поки посилка не буде отримана. Після того як ви заберете замовлення у поштовому відділенні, що було вказане при оформленні товару (це може бути відділення: Нової Пошти, Укрпошти або Meest), продавець отримає грошові кошти за товар. Якщо ви не заберете товар з відділення пошти або товар не підійде і ви відмовитеся від його отримання у поштовому відділенні, грошові кошти, сплачені за товар за вирахуванням вартості доставки у відділення покупця, будуть повернуті  вам на картку. Зазвичай це відбувається протягом 24 годин,  проте у виняткових випадках повернення може тривати до 7 банківських днів. У разі, якщо  замовлення буде скасовано ще до його відправлення, кошти, сплачені за товар, у повному розмірі будуть повернуті на платіжну картку покупця.  

Які переваги покупок з Безпечною оплатою на Шафі?

  • Ви оплачуєте замовлення карткою
    Банк-партнер гарантує збереження ваших грошових коштів.

  • Забираєте замовлення
    Якщо не отримаєте поштове відправлення і замовленим товаром або товар вам не підійде і ви відмовитесь від нього у поштовому відділенні, грошові кошти за товар, за вирахуванням вартості послуги доставки у відділення покупця, будуть повернуті вам на картку. 

  • Продавець отримує гроші
    Коли заберете товар у поштовому відділенні, грошові кошти за замовлений товар будуть перераховані продавцю. Все просто і безпечно.

Як купувати з Безпечною оплатою?

  1. Натисніть кнопку “Купити” в оголошенні товару, який бажаєте придбати.

  2. Заповніть інформацію про себе для доставки.

  3. Виберіть потрібне вам відділення Нової Пошти, Укрпошти або Meest. 

  4. Виберіть спосіб оплати Безпечна оплата.

  5. Натисніть “Оформити замовлення”.

  6. Сплатіть замовлення карткою Visa або Mastercard прямо на Шафі. У вас з'явиться сторінка для додавання/вибору картки, з якої буде оплачене замовлення. Оплатити замовлення ви зможете протягом 24 годин з моменту натискання вами кнопки "Оформити замовлення". Якщо не встигнете протягом цього періоду часу, замовлення автоматично буде відхилене. Увага! Shafa.ua не стягує оплату за використання способу оплати Безпечна оплата при переказі коштів з платіжної картки покупця на платіжну картку продавця. Грошові операції з переказу коштів за товар з картки покупця на карту продавця здійснюються через одного з фінансових партнерів - АТ "ТАСКОМБАНК" або АТ «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК». 

Увага! Вартість послуг (розмір комісії фінансового партнера), що надаються покупцю фінансовим партнером за виконання переказу коштів з використанням реквізитів платіжних карток «переказ з картки на картку» складає:

- 0,5 % від суми переказу (вартості замовленого товару) + 5 грн.

Шляхом натискання кнопки «Оплатити» при замовленні товару  Ви підтверджуєте, що вчиняєте дії з метою надання згоди (акцепту) на виконання переказу коштів одним із вищезазначених фінансових партнерів та на сплату комісії за виконання такого переказу коштів та погоджуєтесь з умовами Публічної пропозиції та оплату комісії фінансового партнера за переказ коштів.

  1. Коли продавець прийме замовлення, ви отримаєте номер електронної накладної згідно якої вам буде/був надісланий товар.

  2. Огляньте товар у поштовому відділенні та заберіть його, якщо він вас влаштовує. Тільки після того, як ви заберете товар з поштового відділення, продавець отримає кошти, сплачені покупцем за товар.

  3. Якщо протягом 5 календарних днів ви не заберете посилку з відділення, вона повернеться продавцю. Гроші за товар, за вирахуванням вартості послуги доставки у відділення покупця, повернуться вам на картку автоматично. Зазвичай це відбувається протягом 24 годин, проте може тривати до 7 банківських днів з моменту закінчення терміну в 5 календарних днів.

  4. Вартість послуги доставки товару логістичним партнером у відділення покупця не включено до ціни товару. Тарифікація послуги з доставки посилок в рамках «Безпечної оплати» регулюється логістичним партнером і може відрізнятись від базових тарифів.

 

Що таке Безпечна оплата для продавця?

Спосіб оплати, при якому ви отримаєте грошові кошти за проданий товар після того, як покупець забере у відділенні поштового оператора/логістичного партнера (Нової Пошти, Укрпошти або Meest, в залежності від того дані якого з них були вказані ним при замовленні товару) посилку із замовленим товаром.

Як це працює?

Покупець сплачує грошові кошти за замовлений на Шафі товар платіжною  карткою, реквізити якої вказані в Обліковому записі. Грошові кошти покупця резервуються на транзитному рахунку банку-партнера на період, поки покупець не отримає своє замовлення. Коли покупець забере замовлення у відділенні одного з логістичних партнерів, ви отримаєте грошові кошти за товар. Якщо товар не підійде покупцю і він відмовиться його забирати у відділенні або не прийде його забирати, грошові кошти, сплачені за товар, за вирахуванням вартості послуги доставки товару у віддділення покупця, будуть повернені покупцеві на картку, а посилка повернеться у поштове відділення, з якого ви його відправляли. У разі, якщо  замовлення буде скасовано ще до його відправлення, кошти, сплачені за товар, у повному розмірі будуть повернуті на платіжну картку покупця.  

 

Якщо покупець не забрав відправлений йому товар у відділенні або відмовився від нього, то ви можете стати учасником програми лояльності для продавців та отримати Бонуси у розмірі вартості зворотньої доставки товари з відділення покупця у відділення продавця на свій бонусний рахунок за умови, що вами були дотримані усі умови участі в даній програмі. З офіційними правилами програми можете ознайомиися за посиланням https://shafa.ua/page/oficijni-pravila-programi-loyalnosti-v-mezhah-bezpechnoyi-oplati-zamovlen-na-shafaua.

Навіщо продавцю користуватися Безпечною оплатою?

Безпечна оплата важлива для покупців. Багато користувачів саме через передплату не наважується на онлайн-покупку. Їм важливо спершу переконатися, що в посилці прийшло те, що замовляли, тільки після цього заплатити кошти за товар. Саме так працює Безпечна оплата.

Які переваги продажів з Безпечною оплатою на Шафі?

  • Покупець оплачує замовлення платіжною карткою на Шафі
    Грошові кошти резервуються на транзитному рахунку банку-партнера на період, поки покупець не отримає замовлений товар.

  • Забирає посилку на пошті
    Покупець оглядає замовлений товар при отриманні. Якщо товар підходить, він забирає його. Якщо ні - відмовляється від посилки, і товар повертається до вас.

  • Ви отримуєте грошові кошти (за вирахуванням вартості послуги доставки товару у відділення покупця, у випадках, коли покупець не прийшов забирати товар/відмовився його забирати у відділенні логістичного партнера).
    Коли покупець забере посилку з замовленим товаром, грошові кошти будуть перераховані на вашу платіжну картку, дані якої вказані в Обліковому записі. Якщо оплачений товар покупцю не підійде (він від нього відмовиться після огляду у відділенні логістичного партнера або не прийде його забирати) грошові кошти, сплачені за товар, будуть поверені покупцеві на його платіжну картку за вирахуванням вартості послуги доставки товару у відділення покупця, а посилка повернеться у поштове відділення, з якого ви його відправляли. У разі, якщо замовлення буде скасовано до його відправлення, кошти, сплачені за товар, в повному розмірі повернуться на платіжну картку покупця, з якої було здійснено оплату. 

Як продавати з Безпечною оплатою?

  1. Отримайте повідомлення про нове замовлення на Шафі. Замовлення буде відзначене позначкою “Безпечна оплата”. Таке замовлення може мати статус "Оплачено" або "Очікує оплати". Прийняти замовлення можна тільки зі статусом "Оплачено".
    Позначка Безпечної оплати виглядає ось так:

  2. Далі перейдіть в “Мої продажі” у меню профілю, знайдіть це замовлення і натисніть “Прийняти”. Після цього сформується електронна накладна (далі - “накладна”), за реквізитами якої потрібно буде відправити посилку із замовленням. Знайти її зможете в Меню деталей прийнятого замовлення і в повідомленнях на Шафі.
    Увага! якщо ви не приймете замовлення протягом 3 календарних днів з моменту його оплати покупцем, то замовлення автоматично буде відхилено, грошові кошти будуть повернуті на картку покупцеві.

  3. Після того як ви натиснули кнопку "Прийняти", з'явиться сторінка для додавання/вибору платіжної картки, на яку будуть зараховані грошові кошти після того, як покупець забере посилку із замовленим на Шафі товаром.

  4. Відправте товар за допомогою того поштового оператора/логістичного партнера, якого обрав при замовленні покупець (зокрема це може бути Нова Пошта,  Укрпошта або Meest).  Встигніть протягом 5 календарних днів з моменту, коли прийняли замовлення, інакше накладна буде анульована, грошові кошти, сплачені за товар, будуть повернені на платіжну картку покупцеві, з якої було здійснено оплату.

  5. Повідомте у відділенні поштового оператора/логістичного партнера номер накладної згенерованої для відправлення товару (ви можете його переглянути у повідомленні, надісланому вам Шафою або з Меню деталей замовлення).

  6. Коли покупець забере посилку, гроші за покупку автоматично перерахуються за реквізитами тієї платіжної картки, яку ви вказали/обрали при прийнятті замовлення. Зазвичай це відбувається протягом 24 годин, проте може тривати до 7 банківських днів.
    Увага! Shafa.ua не стягує оплату за використання способу оплати Безпечна оплата при переказі коштів з платіжної картки покупця на платіжну картку продавця, але банк, що обслуговує картковий рахунок продавця, може списувати комісію і / або інші передбачені тарифами платежі.
    Грошові операції з переказу коштів за товар з картки покупця на карту продавця здійснюються через одного з фінансових партнерів - АТ "ТАСКОМБАНК" та АТ «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК». 

 

Спосіб оплати Безпечна оплата за замовчуванням підключений до всіх ваших оголошень. Якщо вам надійшло замовлення із способом оплати «Безпечна оплата», ви маєте прийняти його і обробити. Якщо не надсилаєте замовлений товар за допомогою Нової Пошти,  Укрпошти або Meest вимкніть відповідну поштову службу у способах доставки.

Зверніть увагу: у разі, якщо покупець обрав спосіб доставки свого замовлення одним із вищезазначених поштових служб, продавець зобов’язаний відправити йому товар саме цією поштовою службою. У разі систематичного відхилення продавцем замовлень, оформлених покупцями зі способом оплати “Безпечна оплата”,  Адміністрація Shafa.ua залишає за собою право обмежити доступ продавця до користування способом оплати “Безпечна оплата”. Це означає, що покупці не зможуть замовляти товар такого продавця зі способом оплати “Безпечна оплата”. У разі, якщо ви не бажаєте користуватись Безпечною оплатою, ви можете  вимкнути  цей спосіб оплати у налаштуваннях свого Облікового запису. 

 

Продавець, реєструючись на Shafa.ua та/або активуючи на Shafa.ua спосіб оплати Безпечна оплата, і Покупець, оформляючи на Shafa.ua замовлення зі способом оплати Безпечна оплата погоджуються з цими Правилами, а також приймають:



  1. Загальні положення та умови поштовим оператором/логістичним партнером ТОВ "НОВА ПОШТА" https://novaposhta.ua/uploads/misc/doc/public_offer.pdf та https://novaposhta.ua/uploads/misc/doc/Terms_of_Service.pdf.

  2. Порядок пересилання відправлень «Укрпошта Стандарт» https://www.ukrposhta.ua/doc/ukrposhta-standart/Poryadok_nadannya_poslugy_Ukrposhta_Standart_1.pdf.

  3. Стандартні умови сервісу https://meest.com/uploads/elFinder/UA/2021/Standartni-Umovy-Servisu_Meest_17_03_2021.pdf.

 

 

Наш Відділ турботи готовий відповісти на ваші запитання, напишіть нам тут.

Вибрати файли або перетягніть файли
Це допомогло?
Так
Ні
  1. Марія

  2. Опубліковано
  3. Оновлено

Коментарі