Розпочати розмову

Правила Безпечної оплати замовлень на Shafa.ua (діяли з 07.12.2020 по 31.12.2020р.) - АРХІВ

Правила Безпечної оплати замовлень на Shafa.ua

Дані Правила Безпечної оплати замовлень на Shafa.ua (далі - Правила) встановлюють як користуватися продавцю і покупцю способом оплати Безпечна оплата на Shafa.ua.

Що таке Безпечна оплата для покупця?

Спосіб оплати, при якому після натискання кнопки "Оплатити" і успішного проходження авторизації платежу, гроші резервуються на транзитному рахунку банку-партнера до тих пір, поки покупець не забере своє замовлення у відділенні Justin, Нової Пошти або Укрпошти, залежно від того який поштовий оператор був вказаний у замовленні. Після чого гроші надійдуть на рахунок продавця. Зазвичай це відбувається протягом 24 годин, проте може тривати до 7 банківських днів.
Банк-партнер та сайт shafa.ua, який відповідає вимогам стандарту безпеки PCI DSS, гарантують збереження ваших грошей і платіжних даних. Вибираючи Безпечну оплату при замовленні, вам не доведеться платити комісію за переказ коштів (за накладений платіж).

Як це працює?

Ви оплачуєте замовлення платіжною карткою на Шафі. Гроші резервуються на транзитному рахунку банку-партнера, поки посилка буде в дорозі. Коли ви заберете замовлення у поштовому відділенні Justin, Нової Пошти або Укрпошти, продавець отримає гроші. Якщо товар не підійде і ви відмовитеся від отримання посилки у поштовому відділенні, і/або продавець або ви скасуєте замовлення ще до його відправлення, гроші повернуться вам на картку протягом 24 годин. У деяких випадках повернення може тривати до 7 банківських днів.

Які переваги покупок з Безпечною оплатою на Шафі?

  • Ви оплачуєте замовлення карткою
    Банк-партнер гарантує збереження ваших грошей.

  • Забираєте замовлення
    Якщо не отримаєте посилку або товар не підійде, гроші повернуться вам на картку. 

  • Продавець отримує гроші
    Коли заберете товар на пошті, гроші за замовлення будуть перераховані продавцю. Все просто і безпечно.

Як купувати з Безпечною оплатою?

  1. Натисніть кнопку “Купити” в цікавому для вас оголошенні.

  2. Заповніть інформацію про себе для доставки.

  3. Виберіть потрібне вам відділення Justin, Нової Пошти або Укрпошти. 

  4. Виберіть спосіб оплати Безпечна оплата.

  5. Натисніть “Оформити замовлення”.

  6. Сплатіть замовлення платіжною карткою Visa або Mastercard прямо на Шафі. У вас з'явиться сторінка для додавання/вибору картки, з якої буде оплачене замовлення. Оплатити замовлення ви зможете протягом 24 годин з моменту натискання вами кнопки "Оформити замовлення". Якщо не встигнете, замовлення автоматично буде відхилене.
    Увага! Shafa.ua не стягує оплату і / або комісію за використання способу оплати Безпечна оплата, при цьому банк-емітент платіжної картки, може списувати комісію і / або інші передбачені тарифами платежі.
    Shafa.ua не зберігає дані платіжних карток і рахунків. Всі грошові операції здійснюються через фінансового партнера - АТ "ТАСКОМБАНК".

  7. Коли продавець прийме замовлення, ви отримаєте номер накладної.

  8. Огляньте товар у поштовому відділенні. Забирайте посилку, якщо все в порядку. Тільки після цього продавець отримає гроші.

  9. Якщо протягом 5 календарних днів ви не заберете посилку з відділення, вона повернеться продавцю. Гроші за товар повернуться вам на картку автоматично. Зазвичай це відбувається протягом 24 годин, проте може тривати до 7 банківських днів з моменту закінчення терміну в 5 календарних днів.

  10. По факту надання фінансових послуг фінансовим партнером формується квитанція, яка на запит ініціатора переказу надсилається в електронному вигляді на електронну пошту платника. 

Для отримання квитанції  необхідно звернутись за адресою електронної пошти support@shafa.com.ua та вказати наступну інформацію: дату сплати замовлення; суму замовлення, номер замовлення, назву Облікового запису на Shafa.ua (логін при реєстрації) або адресу електронної пошти, вказану при реєстрації на Shafa.ua.  

Що таке Безпечна оплата для продавця?

Спосіб оплати, при якому ви отримаєте гроші за проданий товар після того, як покупець забере у відділенні Justin, Нової Пошти або Укрпошти посилку із замовленням.

Як це працює?

Покупець сплачує замовлення банківською карткою на Шафі. Гроші покупця резервуються на транзитному рахунку банку-партнера на період, поки покупець не отримає своє замовлення. Коли покупець забере замовлення у відділенні Justin, Нової Пошти або Укрпошти, залежно від того який поштовий оператор був вказаний у замовленні, ви отримаєте гроші. Якщо товар не підійде покупцю або хтось із вас скасує замовлення ще до його відправлення, гроші повернуться покупцеві на картку, а посилка повернеться у поштове відділення з якого ви його відправляли.

Якщо відправлення товару було зроблене з поштою Justin, то повернення посилки буде безкоштовним у рамках акції. Якщо відправлення товару було здійснено з одним з перелічених  поштових операторів: Нова Пошта, Укрпошта і покупець не забрав відправлення у відділенні або відмовився від нього, то ви можете стати учасником програми лояльності для продавців та отримати 200 Бонусів на свій бонусний рахунок. З офіційними правилами програми можете ознайомиися за посиланням https://shafa.ua/page/oficijni-pravila-programi-loyalnosti-v-mezhah-bezpechnoyi-oplati-zamovlen-na-shafaua.

Навіщо продавцю користуватися Безпечною оплатою?

Безпечна оплата важлива для покупців. Багато користувачів саме через передплату не наважується на онлайн-покупку. Їм важливо спершу переконатися, що в посилці прийшло те, що замовляли, тільки після цього заплатити гроші. Саме це й допомагає зробити Безпечна оплата.

Які переваги продажів з Безпечною оплатою на Шафі?

  • Покупець оплачує замовлення карткою на Шафі
    Гроші резервуються на транзитному рахунку банку-партнера на період, поки покупець не отримає своє замовлення.

  • Забирає посилку на пошті
    Покупець оглядає замовлений товар при отриманні. Якщо товар підходить, він забирає його. Якщо ні - відмовляється від посилки, і товар повертається до вас.

  • Ви отримуєте гроші
    Коли покупець забере посилку з замовленим товаром, гроші перерахуються на вашу картку. Якщо оплачений товар покупцю не підійде або хтось із вас скасує замовлення, гроші повернуться покупцеві на картку, а посилка повернеться у поштове відділення з якого ви його відправляли.

Як продавати з Безпечною оплатою?

  1. Отримайте повідомлення про нове замовлення на Шафі. Замовлення буде відзначене значком Безпечна оплата. Таке замовлення може мати статус "Оплачено" або "Очікує оплати". Прийняти замовлення можна тільки зі статусом "Оплачено".
    Значок Безпечної оплати виглядає ось так:

  2. Далі перейдіть в “Мої продажі” у меню профілю, знайдіть це замовлення і натисніть “Прийняти”. Після цього сформується товарно-транспортна накладна (далі - “накладна”), по якій потрібно буде відправити посилку із замовленням. Знайти її зможете в Меню деталей прийнятого замовлення і в повідомленнях на Шафі.
    Увага! якщо ви не приймете замовлення протягом 3 календарних днів з моменту його оплати покупцем, то замовлення автоматично буде відхилено, гроші повернуться на картку покупцеві.

  3. Після того як ви натиснули кнопку "Прийняти", з'явиться сторінка для додавання/вибору картки, на яку будуть зараховані гроші, коли покупець забере посилку.

  4. Віднесіть товар в найближче відділення Justin, Нової Пошти або Укрпошти, в залежності від того, яку поштову службу обрав при замовленні покупець.  Встигніть протягом 5 календарних днів* з моменту, коли прийняли замовлення.
    * Якщо не встигнете, накладна буде анульована, гроші повернуться на картку покупцеві.

  5. Скажіть оператору у відділенні номер накладної з повідомлення на Шафі або з Меню деталей замовлення.

  6. Коли покупець забере посилку, гроші за покупку автоматично перерахуються на ту картку, яку ви вказали/обрали при прийнятті замовлення. Зазвичай це відбувається протягом 24 годин, проте може тривати до 7 банківських днів.
    Увага! Shafa.ua не стягує оплату і комісію за використання способу оплати Безпечна оплата, але банк, що обслуговує картковий рахунок продавця, може списувати комісію і / або інші передбачені тарифами платежі.
    Shafa.ua не зберігає дані банківських карток і рахунків. Всі грошові операції здійснюються через фінансового партнера - АТ "ТАСКОМБАНК".
     

Безпечна оплата за замовчуванням підключена до всіх ваших оголошень. Якщо вам надійшло замовлення із способом оплати «Безпечна оплата», ви маєте прийняти його і обробити. Якщо не надсилаєте замовлений товар за допомогою Justin, Нової Пошти та/або Укрпошти, вимкніть відповідну поштову службу у способах доставки.
Зверніть увагу: у разі, якщо покупець обрав спосіб доставки свого замовлення одним із вищезазначених поштових служб, продавець зобов’язаний відправити йому товар саме цією поштовою службою. Адміністрація Шафи залишає за продавцем право відхилити не більше одного замовлення, у разі якщо покупець не має змоги надіслати продавцеві товар саме цим способом. 

 

Якщо командою Шафа буде встановлено, що ви відмовляєтесь працювати з замовленнями по Безпечній оплаті, відхиляєте такі замовлення та/або надаєте за допомогою чату покупцеві інформацію, яка містить номер телефону та/або номер банківської карти, на яку можуть бути перераховані кошти за товар в обхід способу оплати “Безпечна оплата”, Адміністрація Сайту матиме право за допомогою технічних можливостей Сайту приховати від покупця таку інформацію, а також обмежити доступ покупця до Облікового запису на Shafa.ua. У разі обмеження доступу до Облікового запису на Shafa.ua,  Користувач не зможете керувати створеним на Shafa.ua. Обліковим записом, додавати до Магазину Користувача інформацію про товари для продажу, а також наповнювати свою персональну сторінку на Сайті та редагувати її. 


Продавець, реєструючись на Shafa.ua та/або активуючи на Shafa.ua спосіб оплати Безпечна оплата, і Покупець, оформляючи на Shafa.ua замовлення зі способом оплати Безпечна оплата погоджуються з цими Правилами, а також приймають:


    1. Правила прийому та обробки запитів користувачів для здійснення переказу коштів в національній валюті між фізичними особами з використанням електронних платіжних засобів "Переказ з картки на картку"  

    2. Загальні положення та умови поштовим оператором/логістичним партнером ТОВ “ДЖАСТ ІН” - https://justin.ua/terms та https://justin.ua/polityka-konfidentsijnosti/ 

    3. Загальні положення та умови поштовим оператором/логістичним партнером ТОВ "НОВА ПОШТА" https://novaposhta.ua/uploads/misc/doc/public_offer.pdf та https://novaposhta.ua/uploads/misc/doc/Terms_of_Service.pdf

    4. Порядок пересилання відправлень «Укрпошта Стандарт» https://www.ukrposhta.ua/doc/ukrposhta-standart/Poryadok_nadannya_poslugy_Ukrposhta_Standart_1.pdf.



Наш Відділ турботи готовий відповісти на ваші запитання, напишіть нам тут.

 

Вибрати файли або перетягніть файли
Це допомогло?
Так
Ні
  1. Марія

  2. Опубліковано
  3. Оновлено

Коментарі