Розпочати розмову

Програма захисту користувачів

Розміщено на сайті 08.11.2022 о 09:00.

Програма захисту користувачів передбачає можливість отримати компенсацію в сумі до 1 000 грн для користувачів, які зіткнулися з шахрайством на Шафі.

 Умови отримання компенсації: 

1. Угода повністю оформлена на Шафі (наявність листування, що підтверджує факт замовлення, передача реквізитів для оплати, підтвердження оплати тощо).

2. Користувач може надати фото або скановану копію заяви до правоохоронних органів у зв'язку шахрайськими діями іншого користувача на Шафі з коротким викладенням обставин коли, на яку карту,  скільки було відправлено грошей, інші деталі). Додатково необхідно надати талон-повідомлення (з підписом і печаткою), що підтверджує прийняття вашої заяви або витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.  Також це може бути довідка про прийняття вашої заяви поліцією із зазначенням  викладених в заяві обставин.

3. Користувачу необхідно надати фото або скановану копію паспорта та довідки про присвоєння коду РНОКПП (якщо у користувача немає інформації про код РНОКПП у паспорті). 

 Важливо! У поліції не мають права  відмовити в наданні таких документів, тому що згідно зі статтею 60 Кримінального процесуального кодексу України заявник має право на отримання цих документів.

 Відділ турботи про користувачів може запитати про надання документу, що підтверджує оплату товару за реквізитами, наданими продавцем через Шафу.

 Щоб скористатися Програмою захисту користувачів напишіть Відділу турботи про користувачів на https://shafa.kayako.com/agent/conversations/new До листа обов’язково треба додати довідку з банку, яка містить інформацію про банківський рахунок та номер карти користувачі на які може бути здійсненна компенсація за Програмою. 

Термін розгляду звернення щодо компенсації - протягом 3-х робочих днів з моменту отримання звернення. Термін виплати компенсації - протягом 3-х робочих днів після позитивного рішення про виплату. 

Рішення про надання компенсації приймається на розсуд Адміністрації Шафи в залежності від обставин кожної окремої ситуації. 

Зверніть увагу, що Програма захисту користувачів не поширюється на замовлення, які були надіслані продавцями. З питань обміну / повернення необхідно звернутися безпосередньо до продавця.

 Умови, при яких компенсація не виплачується:

- повністю або частково відсутнє листування по угоді на Шафі;

- товар був оплачений за реквізитами, які відрізняються від тих, що надав продавець через сервіс Shafa.ua;

- товар доставлений, але не відповідає опису;

- товар не був доставлений або був пошкоджений з вини служби доставки;

- місце відправлення або місце отримання товару знаходиться за межами України або на тимчасово окупованих територіях;

- на момент звернення покупець уже отримав компенсацію за угодою від продавця;

- товар за угодою порушував правила розміщення на сайті;

- з моменту оплати товару пройшло більше 3-х місяців.

 Програма захисту користувачів поширюється на територію України, за винятком тимчасово окупованих територій.

 Виплати за Програмою захисту користувачів є додатковим благом і оподатковується відповідно до розділу IV Податкового кодексу України.

Вибрати файли або перетягніть файли
Це допомогло?
Так
Ні
  1. Марія

  2. Опубліковано
  3. Оновлено

Коментарі