Розпочати розмову

Правила для покупців

Шафа максимально намагається захистити покупців при укладенні купівлі. Але для вас також є певні правила, порушення яких може спричинити блокування або видалення профілю.
Зверніть увагу, що на Шафі заборонено створювати кілька профілів. Як продавцям, так і покупцям.


1) Уточніть всі деталі

Ми наполегливо рекомендуємо поставити продавцеві всі уточнювальні питання про стан речі та попросити детальні заміри. Це вбереже вас від неприємних сюрпризів. А також рекомендуємо уточнити питання повернення до здійснення купівлі.

2) Усе листування ведіть тільки на Шафі

На Шафі заборонено переводити спілкування в соцмережі або сторонні сайти, а також в телефонний режим. Тому не погоджуйтеся на подібні пропозиції продавця і не пропонуйте їх самі, адже в такому випадку ви ніяк не захищені в разі проблем з купівлею.

3) Термін пред'явлення претензій продавцеві

У разі, якщо отримане замовлення вас не влаштовує або не відповідає заявленому, вам потрібно написати про проблему продавцеві протягом 2-х діб з моменту отримання замовлення і докласти фото дефектів або інших невідповідностей. Момент отримання замовлення відстежується за номером накладної Укрпошти або Нової Пошти. Якщо ви хочете повернути річ, ви не повинні її викидати або що-небудь з нею робити (прати, прасувати, ремонтувати та т.д.).
Зверніть увагу, що при розгляді звернень береться до уваги тільки листування на Шафі.

4) Строк подання звернення на продавця

Якщо продавець вислав річ, яка не відповідає заявленій і відмовився вирішувати ситуацію, ви можете подати звернення  на нього протягом 5 днів з моменту отримання замовлення.
Зверніть увагу, що якщо ви вирішили викинути отриману річ, тому що вона не відповідає заявленій, то продавець має право відмовитися від повернення грошей.
Якщо продавець не вислав оплачене замовлення, ви можете подати скаргу на нього протягом 2-х тижнів.

5) Негативний відгук продавцеві

Ви можете залишити негативний відгук продавцеві, якщо вас не влаштовує отримане замовлення або обслуговування.
Ваш відгук не буде розміщений, якщо ви викинули річ або що-небудь зробили з нею (прали, прасували, ремонтували та т.д.).


6) Запит на номер карти продавця або бронь

Якщо ви прийняли рішення зробити покупку за передоплатою, вам необхідно попросити номер карти продавця. Це не зобов'язує вас купувати річ, але якщо ви вирішили відмовитися від неї - обов'язково попередьте про це продавця.
Якщо ви попросили продавця забронювати вподобану вам річ, він приймає рішення самостійно робити це чи ні. Якщо ви вирішили відмовитися від заброньованої речі, вам необхідно попередити про це продавця. Бронь діє протягом доби за умови, якщо не було іншої домовленості між вами - покупцем і продавцем. По закінченню цього часу, продавець може продати річ іншому покупцеві без додаткових повідомлень вам.

Вибрати файли або перетягніть файли
Це допомогло?
Так
Ні
  1. Марія

  2. Опубліковано
  3. Оновлено

Коментарі