Розпочати розмову

Правила для продавців


Шафа - це проєкт, який в першу чергу орієнтований на покупців 💛

Ми прагнемо до того, щоб на Шафі були кращі пропозиції й кращі продавці отримували максимум уваги. Тому ми склали декілька правил, за недотримання яких ми можемо видалити або заблокувати профіль продавця.
Зверніть увагу, що на Шафі заборонено створювати кілька профілів. Як продавцям, так і покупцям.

1) Дотримуйтесь вимог до оголошень

Для того, щоб ваші речі пройшли модерацію, вони повинні відповідати правилам сайту. Ми не розміщуємо підробки, товари не є жіночим / чоловічим / дитячим одягом і аксесуарами. Тут ви можете ознайомитися з усіма вимогами до оголошень.

2) Обговорюйте деталі продажу тільки на Шафі

Якщо отримали замовлення або покупець цікавиться вашою річчю в листуванні, то все обговорення і домовленості повинні проходити в повідомленнях на сайті.

Заборонено :
1) передавати в листуванні, розміщувати в оголошеннях і в інформації "Про мене" контакти (номер телефону, посилання на інші ресурси, нікнейми в месенджерах і т.д.)
2) пересилати спілкування з покупцем в соцмережі, месенджери, на інші сайти, а також в телефонний режим.

3) Оперативно приймайте замовлення

Ідеально, якщо ви приймете замовлення протягом 24 годин. Це важливо для покупців, більшість не готові чекати відгуку на замовлення понад добу.
Деталі замовлення ви знайдете в діалозі з покупцем, там же ви зможете обговорити умови оплати. Всі замовлення зберігаються в розділі Мої продажі. Їх ви зможете впорядкувати за статусами: Нові, Прийняті, Виконані, Скасовані.

Важливо! Якщо при оформленні замовлення покупець вибрав спосіб оплати Безпечна оплата * і оплатив річ, приймати таке замовлення обов'язково.
* Безпечна оплата - це один з можливих способів оплати замовлень на Шафі та, якщо покупець його вибрав, вам потрібно працювати з такими замовленнями.

На Шафі обговорення деталей продажу відбувається через обмін повідомленнями. У листуванні з покупцем також зберігаються і дані замовлень. Коли отримуєте нове повідомлення на Шафі, ми відправляємо вам email-повідомлення (змінити свій емейл можна в налаштуваннях), а також повідомлення в мобільному додатку (якщо ви його встановили). Важливо оперативно реагувати на них, щоб встигнути прийняти всі замовлення. Якщо у продавця є пропущені запити, і за останні три тижні продавець не відповів ні на один з них, то профіль такого продавця може бути в односторонньому порядку видалений без можливості відновлення.

4) Не допускайте невідповідності речі опису або фото

Якщо у речі, що продається є дефекти або нюанси, ви зобов'язані повідомити про них покупцеві до продажу незалежно від того, наскільки серйозними вони вам представляються.
Дрібні дірочки, зашиті шви або тканина, ковтунці, полинялий колір, специфічний запах і т.д. також є дефектами.

Важливо! Розмір в оголошенні повинен відповідати розміру на ярлику речі.

Ось інформація про те, як робити фото та заміри речі

5) Повідомляйте про терміни доставки заздалегідь

Якщо ви плануєте від'їзд,  надсилаєте замовлення по певних днях або після того, як накопичиться деяка кількість замовлень, ви зобов'язані попередити про це покупця до здійснення продажу.

Важливо!  При відправці покупцю товару з післяплатою по Укрпошті, продавець зобов'язаний зробити на пошті опис вмісту посилки. В іншому випадку співробітники Укрпошти не дадуть покупцеві можливість попередньо оглянути товар без оплати. І при зверненні покупця про невідповідність опису таке звернення буде розглядатися згідно зі стандартною процедурою розглядів.

6) Коли позначати річ як продану?

Як тільки отримали від покупця гроші (всю суму) за товар. Правило стосується як продажів, які почалися з допомогою листування, так і замовлень на Шафі.

Наприклад, позначати потрібно:
1) як тільки отримали повну передоплату;
2) якщо домовилися про часткову передоплату - як тільки покупець забрав посилку і відправив вам залишок суми;
3) якщо відправили посилку з післяплатою - коли покупець оплатив покупку на пошті та забрав річ;
Зверніть увагу: якщо покупець повернув покупку відразу ж в поштовому відділенні - позначати товар проданим не потрібно.

Важлива інформація для тих, хто отримує повернення товару!
Річ обов'язково позначати як продану, якщо покупець отримав не таку річ, як ви вказали в оголошенні, повернув її та написав, що хоче залишити відгук. Під "не такий як в оголошенні" ми маємо на увазі, що на речі були не обумовлені дефекти, вона не відповідала опису і фотографіям. Оплату за користування Шафою (% від вартості проданої речі) ми в такому випадку повернемо. 

7) Завжди відгукуйтеся, якщо у вас з покупцем виникла конфліктна ситуація

Якщо покупець пише вам про свої претензії щодо отриманого замовлення, ви зобов'язані відповісти та постаратися розв'язати питання без нашого втручання.
Ми реагуємо на кожне звернення покупців. У випадку конфліктної ситуації ми зв'язуємося з продавцем. Якщо продавець не відповідає ні нам, ні покупцеві, його  профіль на Шафі перестає існувати. 

8) Будьте активні в вашому профілі

Шафа орієнтована на активних продавців. Якщо вас не було на   Шафі більше ніж 60 днів, ваші товари можуть бути видалені без додаткового попередження.

Важливо! При укладанні продажу продавець зобов'язаний використовувати тільки свої особисті дані. Заборонено  використання вигаданих імен та / або контактної інформації інших осіб. В іншому випадку Шафа залишає за собою право обмежити доступ до сервісу і / або видалити такий профіль.


Вибрати файли або перетягніть файли
Це допомогло?
Так
Ні
  1. Ксенія🪄

  2. Опубліковано
  3. Оновлено

Коментарі